Po nejakom čase sme sa rozhodli opäť prispievať receptami na náš blog. Stále viac a viac ľudí nám píše ohľadom veganských výrobkov prípadne úplne bezmliečnych. Skôr ako niečo zaradíme do našej stálej ponuky vo vegan štýle, dávame vám možnosť si niečo vegánske upiecť aj doma:) Samy vieme, že nie všetky vegan recepty sú aj dobré, preto tu budeme zverejňovať také, ktoré máme fakt odskúšané a prešli našim "kritickým jazykom" :)
Upečte si tento perník a ak by sa Vám aj nechcelo piecť, zastavte sa u nás v piatok na výrobni od 10:00- 17:00 na Mudr. Alojza Churu 1 (Pod Brezinou) a možno vás bude čakať v našej vitríne, je fakt perfektný, úplne sa rozpadáva na jazyku :) A keď aj nie, určite kopec iných koláčikov bude na výber a pri kúpe troch koláčikov dostanete od nás jeden koláčik úplne ZDARMA. Budeme sa na vás tešiť :)
SUROVINY:
200g hladkej špaldovej múky
150g trstinového cukru
1 bal trstinového vanilkového cukru
30g prírodného kakaa
1/2 bal. prášku do perníka
1/2 čl sódy bikarbóny
štipka soli
240 ml kokosového mlieka Alpro (kludne použite aj iné rastlinné)
70 ml kokosové oleja
1 čl jablčného octu
namiesto vajec- 1 PL ľanovej múky + 3 PL teplej vody (necháme chvíľu postáť)
marhuľový džem
80g vegan horká čokoláda
70 ml kokosová šľahačka
POSTUP:
Postup nemôže byť jednoduchší :) Stačí všetky sypké suroviny premiešať zvlášť v miske a k nim pridať všetky mokré suroviny. Premiešame a vylejeme do 18cm formy. Pečieme na 175 stupňov cca 50 min. Po úplnom vychladnutí (fakt je dôležité aby bol vychladnutý, lebo sa vám rozpadne:) prerežeme na polovicu, bohato potrieme marhuľovým džemom a priklopíme druhú polovicu. Na vrch vylejeme vegan čokoládovú ganache, ktorú pripravíme tak, že zahrejeme kokosovú šľahačku do bodu varu nevaríme a pridáme čokoládu, premiešame a necháme chvíľu postáť a opäť premiešame (musí vám vzniknúť jednoliata lesklá čokoládová "ganáž" :) Nechaáme zatuhnúť a môžeme podávať :)
Ak si chcete pozrieť krátke reelsko z tohoto receptu, môžete tak urobiť na našom INSTAGRAME.
Dobrú chuť!